Опалювальний сезон може розпочатися з запізненням - через рекордну заборгованості за весь час незалежності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опалювальний сезон може розпочатися з запізненням - через рекордну заборгованості за весь час незалежності України

Енергетика
846
Цього року опалювальний сезон може розпочатися з запізненням через заборгованість “Укренерго” – про це під час прес-конференції повідомив директор інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.
“Якщо не буде вирішено питання газових боргів, можливо, що чекають обмеження газопостачання. Відповідно, опалювальний сезон в окремих містах, особливо на сході та півдні України, розпочнеться із запізненням”, – сказав Марунич.
Крім того, він повідомив, що за офіційною інформацією НАК “Нафтогаз”, ресурсів газу вистачить тільки до листопада місяця. За словами Марунича, незрозуміло, як уряд збирається вирішувати питання заборгованості, оскільки за заявою Вілкула, в бюджеті є тільки 50% на компенсацію витрат ТКЕ.
Експерт зазначив, що для вирішення проблеми потрібно розробити дієву програму, яка міститиме питання поступового підвищення тарифів для населення. Заборгованість “Укренерго” за спожитий газ у поточному році перевищила 8 мільярдів гривень, що є рекордним показником за час незалежності нашої держави.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас