Вода продовжує стрімко прибувати в затоплений Комсомольськ-на-Амурі - її рівень піднявся до 912 см (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вода продовжує стрімко прибувати в затоплений Комсомольськ-на-Амурі - її рівень піднявся до 912 см (ФОТО)

Світ
2557
Рівень річки в межах Комсомольська-на-Амурі в четвер піднявся до позначки 912 см – всього за годину він зріс ще на сантиметр, повідомляє Росгідрометцентр РФ. При цьому гідрологи прогнозують пік повені вже в найближчі дні. За їх даними, Амур до 15 вересня може піднятися до 920-940 см.
Раніше регіональне МНС повідомляло, що рівень річки в Комсомольську-на-Амурі стабілізувався на позначці 911 см. У місті проводиться евакуація більше трьох тисяч жителів. Розгорнуто дев’ять пунктів тимчасового розміщення населення, людей також селять у квартирах, виділених адміністрацією міста, повідомили у відомстві.
В інтерв’ю телеканалу “Дощ” начальник ситуаційного центру Росгідромету Юрій Варакін заявив напередодні ввечері, що до піку паводку залишилося буквально 2-4 дні. За його словами, той рівень, який був обговорений усіма службами, “цілком очікуваний і він, до речі, може бути”. “І плюс потрібно враховувати, що у нас будуть певні опади”, – зазначив метеоролог.
“Зараз вже не той Амур, це вже практично Амурське море шириною від 20 до 30 км і протяжністю більше тисячі кілометрів”, – зауважив Юрій Варакін. Він підкреслив, що на цьому тлі навіть 15-20 мл опадів можуть дати два-чотири сантиметри приросту рівня води, проте “це не ті показники, які можуть впливати в гірший бік”.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас