Бездонна яма: Греції ще 2 рази знадобиться нова допомога від міжнародних кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бездонна яма: Греції ще 2 рази знадобиться нова допомога від міжнародних кредиторів

Світ
432
Греції, ймовірно, доведеться ще двічі звертатися за фінансовою допомогою до міжнародних кредиторів, оскільки відновлення країни після економічної кризи йде вкрай повільно. Про це заявив голова Національного банку Бельгії, член ради керуючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) Люк Кене.
В даний час, нагадаємо, Греція використовує кредитні лінії країн єврозони на 200 млрд євро і Міжнародного валютного фонду (МВФ) на 40 млрд євро. ВВП Греції скоротився більше, ніж в інших країнах єврозони, так як міжнародна фінансова допомога надавалася їй тільки на умовах скорочення дефіциту бюджету та структурної реформи державного сектора економіки.
Тому батьківщина демократії навряд чи може розраховувати на отримання комерційних держкредитів, в умовах, коли її держборг значно перевищує цільові 120% від ВВП.
З початку цього року в більшості з 18 країн, що входять в єврозону, відзначаються ознаки виходу з рецесії. Ближче до кінця вересня представники “трійки” міжнародних кредиторів Греції – МВФ, Єврокомісії і ЄЦБ – відвідають Афіни, щоб перевірити, як ідуть реформи і відновлення економіки.
В кінці серпня міністр фінансів Греції Янніс Стурнарас заявив, що країні може знадобитися третій пакет фінансової допомоги, однак вона не погодиться на нові заходи з економії бюджету. Новий пакет допомоги, за його словами, буде набагато менше двох попередніх, але попередив, що Греція не погодиться на нові вимоги щодо скорочення державних витрат.
На початку серпня міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле вперше згадав про можливість того, що Греції може знадобитися ще один пакет фінансової допомоги для того, щоб заткнути зростаючу дірку в бюджеті. У липні Міжнародний валютний фонд опублікував свою оцінку, згідно якої Греції може знадобитися в 2014 – 2015 роках близько 11 мільярдів євро.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас