ЄС не вийшов з "економічного шторму", але вже на правильному шляху - Баррозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не вийшов з "економічного шторму", але вже на правильному шляху - Баррозу

Світ
239
За останні п’ять років Євросоюз дав рішучу відповідь на економічну кризу, і країни ЄС зайвий раз переконалися, що проти неї треба боротися спільними зусиллями. Про це заявив голова Європейської комісії (ЄК) Жозе Мануел Баррозу.
Як стало відомо, голова ЄК зазначив, що з початку кризи пророблений великий шлях. За його словами, покращився стан фінансових ринків, позначився ріст промислового виробництва, є позитивні ознаки у торгівлі.
Баррозу також навів приклади поліпшення становища в країнах, що викликали найбільшу тривогу, – в Іспанії, Ірландії, Португалії, Греції, на Кіпрі.
У той же час голова ЄК закликав до пильності. “Ластівка не робить весни, і успішний квартал ще не означає, що ми вийшли з економічного шторму, але це доводить, що ми на правильному шляху”, – сказав Баррозу, додавши, що попереду ще величезна робота.
Крім вищесказаного нагадаємо, на початку серпня експерти Статистичного управління ЄС встановили, що в другому кварталі поточного року економіка ЄС повернулася до зростання після самої тривалої рецесії з моменту утворення валютного блоку 14 років тому.
Звернемо увагу, раніше повідомлялося, що зараз ЄС перебуває у найдовшій рецесії з моменту свого заснування в 1999 році. Зазначалося, що нинішня рецесія є другою за останні чотири роки. Додамо, за прогнозом ЄЦБ, економіка ЄС в поточному році скоротиться на 0,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас