Це не по-християнськи: президент Молдови гостро розкритикував російське ембарго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це не по-християнськи: президент Молдови гостро розкритикував російське ембарго

Світ
637
Микола Тімофті, президент Молдови, розкритикував введення Росією заборони на постачання виноробної продукції з республіки. “Я оцінюю це як недружній жест. Це не по-християнськи і не по-братськи”, – заявив глава держави. Його слова наводить молдавський телеканал Publika TV.
Нагадаємо, що про введення заборони на імпорт молдавської виноробної продукції в Росію вчора, 10 вересня, оголосив керівник Росспоживнагляду, головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко. Молдавські виробники, пояснив Онищенко, допустили порушення в технології переробки, а також зберігання матеріалів і готової продукції.
Президент Молдови не зміг назвати мотивів російської сторони. Уряд країни, додав Тімофті, вживає заходів для того, щоб країна не залежала від одного зарубіжного партнера.
Звернемо увагу, що Росспоживнагляд був задоволений якістю виноробної продукції з Молдови ще в травні 2012 року. Висловлювання глави відомства на цю тему стали носити негативний характер у другій половині 2013 року.
Міністерство сільського господарства і харчової промисловості Молдови, оголосив Росспоживнагляд 6 серпня, не намагається створити систему контролю якості алкогольної продукції, що було однією з принципових умов повернення молдавського алкоголю на російський ринок.
Вже 3 вересня Росспоживнагляд пригрозив країні обмеженнями на постачання алкогольної продукції через порушення норм безпеки. Відомство тоді попередило, що якщо компетентні органи держави не зроблять необхідних заходів для усунення порушень, це може призвести до повернення до ситуації 2006 року і обмеження на постачання молдавського алкоголю до Росії.
Крім вищесказаного підкреслимо, сьогодні, 11 вересня, Молдова відповіла Росії на заборону ввезення вин зупинкою великої угоди. Так, ЗМІ повідомляли, що Конституційний суд Молдови зупинив дію постанови уряду про передачу Кишинівського міжнародного аеропорту в концесію російській компанії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас