Калійний конфлікт зірвав "угоду десятиліття" - злиття «МАЗу» з «КамАЗом» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Калійний конфлікт зірвав "угоду десятиліття" - злиття «МАЗу» з «КамАЗом»

Світ
1075
Конфлікт російського «Уралкалія» з владою Білорусії може стати загрозою для злиття білоруського заводу «МАЗ» з російським «КамАЗом». Генеральний директор «КамАЗу» Сергій Когогін у відповідь на прохання прокоментувати хід переговорів щодо злиття заявив, що не їздить в Білорусію. «Навіть не знаю, що відповісти на це питання після останніх подій», – сказав Когогін, маючи на увазі затримання, а потім і арешт білоруськими правоохоронними органами гендиректора «Уралкалія» Владислава Баумгертнера.
Переговори сторін щодо об’єднання «МАЗу» з «КамАЗом» ведуться протягом кількох років. Однак остаточного рішення щодо схеми, за якою виробники створять єдиний холдинг, поки не прийнято.
У квітні поточного року президент Білорусії Олександр Лукашенко заявляв, що не піде на злиття «МАЗу» з «КамАЗом», якщо за російським заводом стоять іноземці, які хочуть закрити білоруський завод. Подібну акцію Лукашенко назвав «бандитською», додавши, що поки доцільно було б тільки створити єдину керуючу компанію. Вона, у свою чергу, могла б працювати з двома активами протягом найближчих 3-5 років.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас