ЄС вважає Україну важливим фактором забезпечення своєї безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вважає Україну важливим фактором забезпечення своєї безпеки

Світ
614
Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський зазначає, що Україна для Євросоюзу є важливим стратегічним чинником у забезпеченні європейської безпеки. Про це він написав у своїй статті на сайті інтернет-видання “Українська правда”.
“Україна важливий економічний партнер, джерело енергетичної безпеки, а також місток до Росії. І, очевидно, враховуючи розмір території, географічне положення, 46-мільйонне населення і роль головної країни, яка забезпечує транзит російської нафти і газу в Центральну і Західну Європу, Україна є найважливішим стратегічним чинником європейської безпеки”, – підкреслив посол.
Томбінський підкреслив, що оскільки Україна межує з 4 країнами-членами ЄС, то європейцям важливо, що відбувається в державі.
“Стара китайська приказка говорить:“Не буває так, щоб йшов дощ у сусідів, а ваші ноги залишилися сухими”… Тому виглядає абсолютно природним прагнення європейців поширювати демократичні цінності і мати адекватних сусідів”, – додав він.
Посол зазначив, що зараз Україна знаходиться на роздоріжжі, вибираючи між розвитком більш відкритого суспільства, інтегрованого в європейський простір, і автократичною системою, що знаходиться в економічній стагнації і політичній нестабільності, які є історичними характеристиками прикордонних територій Європи.
“Вибір досить простий: Україна може піти або європейським напрямком, або залишитися в сірій зоні небезпеки між Європою і Росією”, – підкреслив Томбінський.
Він зазначив, що в останні роки українська влада неодноразово підтверджувала, що вибрала саме європейський шлях, і Україна досягла прогресу у впровадженні необхідних реформ, однак є невирішені питання – реформа судової системи, виборчого законодавства та рішення ситуації з колишнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.
Як повідомлялося, Томбінський впевнений, що, у разі підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС та його реалізації це з часом призведе до зростання української економіки та підвищення заробітних плат.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас