Нове обличчя Росії: мечеть "Серце Чечні" стала достроковим переможцями конкурсу "Росія 10" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове обличчя Росії: мечеть "Серце Чечні" стала достроковим переможцями конкурсу "Росія 10"

Світ
1116
Достроковими переможцями конкурсу “Росія 10” оголошено мечеть імені Ахмата Кадирова “Серце Чечні” і Коломенський кремль. “Подальше голосування у фіналі буде проходити з урахуванням наявності двох об’єктів-переможців”, – повідомили сьогодні в оргкомітеті.
Організатори конкурсу порахували за необхідне визнати мечеть і кремль переможцями достроково, “оскільки кількість голосів, відданих за кожен з об’єктів-лідерів у півфіналі, в десятки разів перевищує кількість голосів, відданих за будь-який інший з об’єктів-учасників конкурсу”. Прийняття такого рішення також пов’язане з зафіксованим збоєм у смс-голосуванні.
Подальший прийом голосів буде здійснюватися з 12.00 мск 10 вересня до 12.00 мск 6 жовтня. У фіналі конкурсу беруть участь 30 об’єктів, з яких будуть обрані 8. За правилами проведення фінального голосування кожен з десяти об’єктів визнається рівноправним переможцем конкурсу “Росія 10”.
30 серпня голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив, що мечеть “Серце Чечні” знімається з конкурсу “Росія 10”. Кадиров сказав, що всі набрані мечеттю голоси в ході конкурсу “Росія 10” не відповідають дійсності і тисячі абонентів з регіону мають намір подати позови з вимогою повернути їхні гроші за невраховані смс-повідомлення в голосуванні. 2 вересня “Вимпелком” ухвалив рішення повернути всім абонентам кошти за смс-повідомлення, відправлені в ході другого туру смс-голосування. Як повідомили в компанії, через технічні проблеми на стороні контент-провайдера повідомлення абонентів, що відправляються на короткий номер, не були оброблені.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас