Дубайські бізнесмени оголосили голодування через боргові в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубайські бізнесмени оголосили голодування через боргові в'язниці

Світ
114
Група дубайських бізнесменів-експатів оголосила голодування на знак протесту проти їх утримання в ув’язненні за несплату боргів, повідомляє The Financial Times. Голодувати почали 12 людей з Індії, Пакистану та країн Перської затоки, проте очікується, що найближчим часом до них приєднаються й інші люди.
Голодуючі, які перебувають за гратами протягом вже декількох років, написали листа до прокуратури зі скаргою на свої вироки. На думку бізнесменів-боржників, вони стали наслідком неправильного застосування законодавства.
Згідно з листом, зараз у в’язницях перебуває близько 500 іноземних підприємців, які опинилися у в’язниці за злочини, пов’язані з боргами. При цьому судді повністю ігнорували обставини, за яких вони не змогли виконати свої зобов’язання.
Голодуючі розраховують, що їх випустять з в’язниці і тоді вони зможуть зібрати кошти, в тому числі і свою дебіторську заборгованість, щоб розплатитися.
Несплата боргів в ОАЕ є кримінально караним діянням. Спроби змінити систему регулярно наштовхуються на протидію банків, які зацікавлені в сильному важелі впливу на боржника. Банкіри заявляють, що в разі декриміналізації боргу позичальники будуть просто втікати з країни.
Раніше уряд ОАЕ прийняв рішення випустити з в’язниць боржників, які є громадянами країни. У підсумку на волі виявилося відразу півтори тисячі осіб. У той же час на експатів, які складають 75 відсотків населення арабської країни, це пом’якшення не поширилося.
Крім того, Емірати створили кредитне бюро, яке постачатиме банкам більш повну інформацію про позичальників. Цей крок є обов’язковою попередньою умовою, щоб перевести боргові суперечки в область цивільного права.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас