Сінгапур став найбільшим центром торгівлі валютою в Азії, і 3-м - у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур став найбільшим центром торгівлі валютою в Азії, і 3-м - у світі

Світ
425
Середньоденні обсяги торгів валютою в Сінгапурі зросли за останні три роки майже на 50% і за підсумками I кварталу цього року склали 383 млрд дол. Такі дані опублікував Банк міжнародних розрахунків. Цей показник є першим в Азійському регіоні, до цього лідирувала Японія.
У світовому рейтингу Сінгапур тепер випереджають тільки Великобританія і США, а загальний обсяг ринку торгівлі валютою становить 6,67 трлн дол. Варто відзначити також, що в десятку найбільш торгованих валют увійшов китайський юань, що, безумовно, є плодом роботи влади Піднебесної, які останніми роками активно розвивають свій фінансовий ринок і відкривають його для іноземних інвесторів.
Зростання обсягів торгів валютою в багато чому пов’язаний зі збільшенням операцій з японською ієною. Прем’єр міністр країни Сіндзо Абе у квітні цього року оголосив про початок безпрецедентної за свої масштабами стимулюючої програми, що внесло на фінансові ринки серйозні корективи.
Японські фонди є одними з найбільших у світі і часто використовують свою валюту в якості валюти фондування. Це також є причиною зростання обсягів торгів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас