Обама збільшив список цілей для удару по Сирії і вирішив підключити літаки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама збільшив список цілей для удару по Сирії і вирішив підключити літаки

Світ
1662
Президент США Барак Обама, який перебуває в даний час у Санкт-Петербурзі на саміті G20, поки Конгрес вирішує питання про можливість нанесення удару по Сирії, направив до Пентагона вимогу розширити список потенційних цілей у цій близькосхідній країні, пише газета The New York Times.
Йдеться про збільшення списку з 50 об’єктів на території Сирії, які були визначені французькими союзниками американців ще до того, як в минулу суботу Обама звернувся до Конгресу з проханням схвалити його план з втручання у внутрішньосирійського конфлікт. Крім того, адміністрація вперше заговорила про використання американських і французьких літаків для ударів по Сирії. Раніше передбачався лише запуск з кораблів, що базуються в Середземному морі, багатоцільових крилатих ракет “Томагавк”.
При цьому метою бомбардувань стануть не склади з хімічною зброєю, так як це загрожує потенційною катастрофою, а розташування військових частин Башара Асада, що займаються зберіганням і підготовкою хімзброї, а також штаб-квартир командування.
Як заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Мартін Демпсі, серед інших цілей для бомбардувань – обладнання, яке сирійська влада використовує для захисту хімічної зброї, в тому числі бази ППО і ракети дальньої дії.
У Пентагоні планують, що основна частина американської операції в Сирії як і раніше буде складатися з запуску крилатих ракет з одного або відразу з усіх чотирьох есмінців в Середземному морі. На кожному кораблі перебувають близько трьох десятків крилатих ракет “Томагавк”. У командуванні готують і варіанти, що включають в себе атаки бомбардувальників американських і французьких ВПС, повідомило напередодні видання The Wall Street Journal.
Бомбардувальники будуть наносити удари, якщо перша атака ракетами не знищить задумані цілі. Серед варіантів літаків, які можуть застосувати у сирійській операції, – B-52, які можуть перевозити на борту крилаті ракети, стратегічні бомбардувальники B-1, що базуються в Катарі, і літаки B-2, база яких знаходиться в штаті Міссурі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас