Криза в Колумбії: під час розгону демонстрації десятки людей отримали поранення, є жертви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза в Колумбії: під час розгону демонстрації десятки людей отримали поранення, є жертви

Світ
265
У Колумбії під час розгону демонстрації загинули, за різними даними, від 3 до 4 осіб, близько 40 отримали поранення. Всього в акції протесту взяли участь близько 8 тис осіб, повідомили в четвер латиноамериканські ЗМІ.
НП сталася в департаменті Каука, де протестуючі проти аграрної політики уряду кілька днів перекривають рух на одному з шосе. Прибулий на місце загін поліції спробував розігнати демонстрантів. Однак маніфестанти відповіли опором. У правоохоронців полетіло каміння і пляшки. Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ. Рух по шосе вдалося відновити. З метою збереження безпеки на даній ділянці залишаються чергувати співробітники правоохоронних органів. Офіційні інстанції не підтверджують інформації про жертви. За оцінками влади, поранені 28 демонстрантів і близько 8 поліцейських.
Учасники акцій протесту, які тривають у Колумбії більше двох тижнів, заявляють, що аграрна політика уряду веде їх до розорення. Доходи фермерів і працівників держпідприємств падають, а витрати на сільгосптехніку ростуть. Угоди про вільну торгівлю, укладені урядом Колумбії з США та європейськими країнами, призвели до того, що в країну хлинув потік дешевих товарів. Конкурувати із зарубіжними виробниками працівникам місцевого аграрного сектора стає все важче.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас