Рада вводить ліцензії на діяльність працівників по найму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада вводить ліцензії на діяльність працівників по найму

Казна та Політика
3469
Верховна Рада введе ліцензії на діяльність з найму працівників, які надалі виконують роботи в Україні в іншого роботодавця на умовах трудових договорів (аутсорсинг).
За урядовий законопроект (№ 2118а) проголосували в першому читанні в четвер 252 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Відповідні безстрокові ліцензії видаватиме Державна служба зайнятості в 10-денний термін з моменту отримання необхідних документів на безкоштовній основі. Як повідомлялося, в червні 2013 року влада затвердила порядок формування та ведення в Україні офіційного переліку рекрутингових агентства і компаній з аутсорсингу персоналу.
Нагадаємо, що за оцінками компаній-аутсорсерів, передача непрофільних функцій іншій компанії, яка на цьому спеціалізується економить бізнесу від 7% до 50%.
Практики аутсорсингу і аутстаффінгу використовуються в компаніях все частіше, хоча в Україні не так популярні, як у Європі. У Європі близько 85% всіх малих і середніх фірм віддають ведення бухгалтерського обліку на аутсорсинг. Практика в Україні менш поширена, оскільки в Україні була довго нерегульована. У 2013 році набув чинності закон “Про зайнятість населення” і тільки тепер аутсорсинг потрапляє під законодавчі норми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас