У Криму зафіксували факти агітації за "допомогу Сирії" - СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму зафіксували факти агітації за "допомогу Сирії" - СБУ

Казна та Політика
525
Служба безпеки України встановила, що на території Криму прихильники організації “Хізб ут-Тахрір” ведуть активну агітацію серед мусульманської громади, особливо серед молоді, про “допомогу Сирії”. Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Як йдеться в повідомленні, правоохоронці “гостро реагують” на подібні незаконні дії і надалі прийматимуть “всі передбачені чинним законодавством заходи для недопущення незаконної участі громадян України у військових діях на території інших держав”.
Як повідомлялося раніше, посол Сирії в Україні Мохамед Саїд Акіль повідомив, що українці беруть участь у війні в Сирії на боці опозиції. Посол зазначив, що серед терористів є представники 83 країн, зокрема України. Однак він зазначив, що не може назвати приблизну кількість українців, що беруть участь у війні на боці опозиції.
У свою чергу голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв підтвердив, що в Сирії на боці опозиції воюють кілька українців. Голова Меджлісу також зазначив, що один з них загинув. Загиблий українець належав до ісламської екстремістської організації “Хізб ут-Тахрір”. Лідер Меджлісу сказав, що особисто знав цю людину.
Також Джемільов зазначив, що Меджліс засуджує участь українців у війні в Сирії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас