Українці вже 4 місяці купують менше валюти, ніж продають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці вже 4 місяці купують менше валюти, ніж продають

Казна та Політика
3723
Чистий обсяг придбання готівкової валюти залишається негативним протягом чотирьох місяців поспіль. Про це йдеться в коментарі аналітиків Райффайзен банку Аваль.
“На відміну від минулого року (коли тиск на гривню почав зростати в червні), це літо поки було достатньо спокійним. На початку серпня гривні навіть вдалося зміцнитися на кілька пунктів у порівнянні з доларом, і на середину серпня валютний курс гривні до долара США коливався в нижньому діапазоні 8,11 – 8,12”, – відзначають вони.
Таким чином, за їх словами, на вітчизняному валютному ринку зберігається рівновага.
“Баланс валютних інтервенцій НБУ був нульовим в липні, в той час як чистий обсяг придбання готівкової валюти залишається негативним протягом чотирьох місяців підряд”, – додають експерти.
У банку констатують, що грошовий ринок продовжує отримувати вигоду від стабільного обмінного курсу, хоча монетарні умови протягом останніх декількох тижнів дещо погіршилися.
Загальний обсяг кореспондентських рахунків банків коливався в діапазоні 25 – 27 млрд. гривень в першій половині серпня.
Експерти звертають увагу, що збільшення нормативів обов’язкового резервування за валютними зобов’язаннями призвело до збільшення обсягу обов’язкових резервів майже на 6 млрд. гривень.
Разом з цим, на їх думку, ситуація з ліквідністю й досі залишається досить спокійною, оскільки близько 5-6 млрд. гривень надлишкової ліквідності банків на даний момент розміщені в депозитних сертифікатах НБУ.
Нагадаємо, що раніше експерти “Райффайзен Банк Аваль” спрогнозували, що обмінний курс гривні до долара буде стабільним в найближчі два роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас