Рекордний трансфер обернувся проблемами: "Реал" розплатився грошима ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекордний трансфер обернувся проблемами: "Реал" розплатився грошима ЄС

Фондовий ринок
1354
Довгоочікуваний трансфер півзахисника Гарета Бейла з англійського “Тоттенхема” в мадридський “Реал” викликав питання у Європі. Крім розміру сплаченої суми, яка цілком резонно викликала у багатьох обурення, виникли питання з приводу джерела фінансування.
Так, депутат Європарламенту від Бельгії Дерк Ян Еппінк зажадав від Єврокомісії розслідувати даний перехід гравця.
Операція, яка оцінюється в 100 млн євро, була здійснена за співфінансування іспанського банку Bankia, що пройшов процедуру банкрутства, а пізніше націоналізованого Іспанією.
“Bankia нещодавно була врятована завдяки Європейському стабілізаційному механізму. На це було потрібно 18 мільярдів євро. Тепер вона сама пропонує допомогу “Реалу” в здійсненні подібної угоди. Не можна допускати нецільове витрачання коштів Євросоюзу”, – цитує депутата AS.
Еппінк зазначив, що борг “Реала” складає 600 млн євро. Його більша частина належить банку Caja Madrid, який увійшов в нову структуру Bankia. Він заявив, що планує відправити запит в Єврокомісію в найближчі дні з вимогою втрутитися.
Відзначимо, що всі останні трансферні рекорди належать “Реалу”. У 2000 році мадридці забрали у “Барселони” її лідера Луїша Фігу. Це обійшлося “Королівському клубу” в 60 мільйонів євро.
Потім був Зінедін Зідан, за якого іспанці заплатили “Ювентусу” 45,6 мільйона фунтів. Наступний рекорд був встановлений в 2009 році, коли “Реал” купив у “Мілана” Кака за 68,5 мільйона євро і за фантастичні 80 мільйонів фунтів Кріштіану Роналду.
Тепер найдорожчим гравцем світу став Гарет Бейл.
Додамо, що футбольний ринок все більше нагадує бульбашку: незважаючи на проблеми в економіці, суми трансферів щороку лише зростають. Той же Bankia, за чутками, використовує мадридських зірок в якості забезпечення по своїх кредитах. Якщо бульбашка лопне, і вартість гравців впаде, на фінансовий сектор обрушаться нові проблеми.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас