Мердок розпродає газети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мердок розпродає газети

Фондовий ринок
437
Видавнича група Руперта Мердока News Corp заявила про продаж дочірньої компанії Dow Jones Local Media Group, яка володіє 33 невеликими виданнями, пулу інвесторів під керівництвом Fortress Investment Group.
Dow Jones Local Media Group видає 33 проекти, в які входять 8 щоденних і 15 щотижневих газет: Times Herald-Record (Middletown, NY), Cape Cod Times (Hyannis, Mass.), The Record (Stockton, Calif.), The Standard-Times (New Bedford, Mass.), The Pocono Record (Stroudsburg, Penn.), The Herald (Portsmouth, NH), The Mail Tribune (Medford, Ore.), і The Daily Tidings (Ashland, Ore.).
Крім того, Dow Jones Local Media Group володіє кількома журналами, сайтами та рекламно-інформаційними виданнями. Після цього придбання новий власник, GateHouse Media, зміцнить свої позиції як один з найбільших видавців США: близько 400 газет і журналів і 350 інтернет-проектів. Фінансові умови продажу не розголошуються.
Генеральний директор News Corp Роберт Томсон каже, що продавані видання мають сильні позиції в обслуговуваних ними читацьких секторах і талановитий набір журналістів. “Ми переконані, що видання чекає успіх під крилом нового власника, тоді як в оновлену стратегію News Corp вони не вписувалися”, – говорить він.
Нагадаємо, що News Corp офіційно заявила про поділ активів в кінці травня поточного року, коли було оголошено про згоду на такий крок з боку ради директорів корпорації Мердока. Назва News Corp збережеться за видавничим підрозділом компанії, в той час як підрозділ, що займається розважальними програмами, називатиметься 21st Century Fox.
У новий News Corp увійдуть друковані ЗМІ: видання The Wall Street Journal, The New York Post, ряд австралійських і британських газет, видавництво HarperCollins. Головним виконавчим директором News Corporation стане Роберт Томсон. Обидві компанії будуть працювати під головуванням Мердока, який також буде виконавчим директором 21st Century Fox.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас