Нову версію Android назвали на честь шоколадного батончика KitKat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову версію Android назвали на честь шоколадного батончика KitKat

Фондовий ринок
1126
Компанія Google повідомила, що нова версія мобільної операційної системи Android (номер версії – 4.4) отримає кодову назву KitKat на честь однойменних шоколадних батончиків.
Google отримала дозвіл на використання слова від власника товарного знака KitKat, швейцарського концерну Nestle, уточнює BBC News, посилаючись на директора Android з міжнародних партнерствам Джона Лагерлінга (John Lagerling).
Дві компанії уклали угоду про співпрацю. За його умовами, Google дасть своїй ОС назву KitKat, а Nestle буде випускати батончики KitKat із зеленим роботом (Маскот Android) на обгортці. Шоколад буде продаватися в 19 країнах, включаючи Росію.
Нову версію Android назвали на честь шоколадного батончика KitKat
Умови угоди не передбачають будь-яких виплат ні з боку Google, ні з боку Nestle. Про співпрацю компанії домовилися в кінці 2012 року. Остаточно умови договору були узгоджені в лютому 2013 року, в ході виставки MWC.
Представники Google пояснили, що вирішили назвати ОС на честь KitKat, так як шоколадні батончики – це «одна з страв, які програмісти тримають на кухні для нічних перекусів». Раніше планувалося дати системі назву Key Lime Pie («лаймовий пиріг»), але в Google порахували, що ця страва знайома лише невеликому числу людей.
За традицією, кодові назви версій Android вибираються на честь тих чи інших солодких страв. Так, Android 1.5 носить ім’я Cupcake («капкейк»), 2.0 – Donut («пончик»), 2.1 – Eclair («еклер»), 2.2 – Froyo («заморожений йогурт»), 2.3 – Gingerbread («імбирний пряник»), 3.0-3.2 – Honeycomb («медові соти»), 4.0 – Ice Cream Sandwich («брикет морозива»), 4.1-4.3 – Jelly Bean («желейна цукерка»).
Найновішою на сьогоднішній день версією Android є 4.3, що вийшла в липні 2013 року. Вихід Android 4.4 KitKat намічений на жовтень 2013 року. Одночасно з анонсом ОС керівник розробки Android Сундар Пічаї повідомив в твіттері, що у світі було активовано понад мільярд пристроїв на «операційці» Google.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас