IT-бум: за 8 місяців в Україні з'явилося 5,5 тис. нових IT-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IT-бум: за 8 місяців в Україні з'явилося 5,5 тис. нових IT-компаній

Казна та Політика
1661
З початку року в Україні зареєстровано 5 тис. 557 суб’єктів господарювання, які відзначили комп’ютерне програмування основним видом своєї діяльності. Про це повідомили у прес-службі Мін’юсту.
З них 299 – це юридичні особи, 5 258 – фізичні особи-підприємці.
Найбільші показники по реєстрації бізнесу у сфері комп’ютерного програмування зареєстровано в Києві – 1074 (923 фізичних осіб-підприємців і 151 юридична особа), на другій і третій позиціях – Харківська та Львівська області. Там відповідно з’явилося 795 і 610 суб’єктів господарювання цієї сфери. Найменшу кількість суб’єктів господарювання, які планують займатися комп’ютерним програмуванням, з початку року зареєстровано у Волинській області – тільки 34 суб’єкта підприємницької діяльності.
Нагадаємо, зараз у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток і стимулювання ІТ галузі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.
“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо в законопроекті, дозволять створити привабливий бізнес-клімат в області ІТ і високих технологій. І тоді українські розробки і стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для іноземних компаній”, – переконаний парламентарій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас