ПР пропонує "розіграти" у лотерею "Вітіну тисячу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР пропонує "розіграти" у лотерею "Вітіну тисячу"

Казна та Політика
2303
Відповідний законопроект №3161 зареєстрував у Верховній Раді народний депутат від фракції Партії регіонів Андрій Пінчук.
У пояснювальній записці до документа зазначено, що така ініціатива зумовлена необхідністю наповнити державний бюджет. Кошти від проведення лотерей автор законопроекту запропонував витратити на фінансування в держбюджеті видатків соціального характеру. Зокрема, 25% коштів планується спрямувати на виплати за знеціненими вкладами громадян в Сбєрбанку СРСР.
Виплату так званої “Вітіної тисячі” здійснює саме Ощадбанк. Згідно із законом про державні лотереї в Україні, їх можуть організовувати приватні компанії, що мають відповідну ліцензію. Нині це МСЛ, “Українська національна лотерея” та “Патріот”. Ощадбанк має таку ліцензію, проте не займається організацією лотерей.
Як повідомлялось, у бюджеті на 2013 рік закладені 4,6 млрд грн на виплати компенсацій за вкладами Ощадбанку СРСР. 2012 року держава виплатила вкладникам Ощадбанку СРСР понад 4,5 млрд гривень.
Нагадаємо, у липні опозиціонери заявляли, що Партія регіонів готувала таємне засідання бюджетного комітету ВР для перерозподілу 2,2 млрд грн передбачених на компенсацію вкладникам «Ощадбанку» колишнього СРСР на користь, зокрема, бюджету Донецької області та міста Слов’янськ, а також на утримання СБУ.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас