Данські в'язниці переповнені громадянами зі Східної Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данські в'язниці переповнені громадянами зі Східної Європи

Кримінал
753
У датських в’язницях ніколи не було більше іноземців, ніж тепер. В даний час, за даними національної системи пенітенціарних установ та нагляду за умовно засудженими в Данії за гратами перебувають 387 громадян країн Східної Європи – на 10% більше, ніж у 2011 році. Це – близько 10% всього “населення” датських пенітенціарних установ.
“За останній рік кількість ув’язнених зі Східної Європи значно збільшилася”, – сказав старший наглядач тюремної системи Копенгагена Петер Вестерхеден в інтерв’ю газеті “Політика”. За його словами, громадяни з Румунії та Литви складають явну більшість серед іноземців в данських в’язницях.
Наглядач з в’язниці в місті Сендерборг в Південній Ютландії Пер Шульц підтверджує, що більшість в’язнів, які містяться в його закладі – зі Східної Європи. “У нас – камера на 26 ув’язнених, і 16 ліжок в ній зайняті поляками і литовцями. Більшість потрапили сюди за крадіжки”.
Доповідь, підготовлена Національним бюро розслідувань, показує, що 15-25% всіх крадіжок в країні минулого року були здійснені іноземцями. Цей показник залишився незмінним і в першій половині 2013 року.
Після відбуття терміну іноземці, як правило, висилаються з Данії. Голова профспілки працівників пенітенціарних установ Данії Кім Естербю бачить у цьому економічну проблему. “Ми витрачаємо ресурси на виправлення та реабілітацію людей, які ніколи не стануть частиною нашого суспільства”, – пояснює він.
“До злочинців-іноземців не слід ставитися більш жорстко, – вважає він. – Проте для тих, хто відразу після відбуття терміну відправиться додому, нам слід створити менш дорогі арештні будинки без широкого асортименту послуг”.
Голова парламентської комісії з правових питань Карина Денхардт Лорентц повідомила, що уряд планує врахувати проблему зростаючого числа злочинців-іноземців при розробці плану реформи датської пенітенціарної системи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас