У ЄС не захотіли обмежувати вартість роумінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС не захотіли обмежувати вартість роумінгу

Світ
323
Європейська комісія має намір відмовитися від планів централізованого обмеження платежів за роумінг і вжити заходів, які будуть спонукати мобільних операторів укладати багатосторонні угоди.
Ці угоди дозволять абонентам користуватися в більшості країн Європейського союзу (ЄС) тими ж тарифними планами, що і в своєму регіоні.
Згідно з пропозиціями єврокомісара з питань цифрових технологій Нелі Крус, колективна угода операторів повинна охоплювати як мінімум 21 країну ЄС і 85% населення, а оператори зв’язку будуть зобов’язані запропонувати хоча б один тарифний план, де вартість роумінгу відповідає вартості місцевого дзвінка. При цьому оператори більше не зможуть стягувати плату за вхідні дзвінки, коли абонент знаходиться в роумінгу в інших країнах ЄС.
Раніше законопроект Крус припускав зниження цін на дзвінки в роумінгу до 3 євроцентів з 5 євроцентів за хвилину, і до 1,5 євроцентів з 5 євроцентів за мегабіт трафіку на період з 2014 року по 2022 рік, що викликало невдоволення компаній.
Крус 11 вересня представить свої пропозиції Європейському парламенту, який, як очікується, ухвалить законопроект до перевиборів цього органу в травні 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас