Іспанці все рідше йдуть за допомогою з безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанці все рідше йдуть за допомогою з безробіття

Світ
532
Число зареєстрованих безробітних в Іспанії в серпні знизилося шостий місяць поспіль. Влітку з’являється досить багато сезонних вакансій, що і дозволило знизити рівень безробіття.
Міністерство праці країни у вівторок оголосило, що число людей, що подають заяву на допомогу з безробіття, знизилося в порівнянні з липнем на 31 особу до 4698783 осіб.
Традиційно в серпні відзначається більше заявок на допомогу з безробіття, так як пік сезонних робочих місць зазвичай збігається з піком туристичного сезону.
Проте цього разу традиція була зламана, і для цього є ряд причин. У першу чергу це активність туристів, яких в 2013 р. було зафіксовано рекордну кількість. Друга причина – багато людей залишають країну в пошуках роботи за кордоном.
У річному вираженні картина не виглядає так втішно. У порівнянні з серпнем минулого року число заявок на допомогу з безробіття виросло на 1,6%.
Нагадаємо, що безробіття в Іспанії є однією з основних проблем і склало за підсумками II кварталу 26,3% – найгірший після Греції показник у єврозоні.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас