У Росії буде створено "чорний список" авіапасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії буде створено "чорний список" авіапасажирів

Світ
320
У Державну Думу Росії внесено законопроект про створення реєстру пасажирів, викритих раніше в хуліганстві на борту літака. Зміни пропонується внести в ряд статей Повітряного кодексу РФ.
Законопроект передбачає право авіаперевізника на відмову від укладення договору на перевезення пасажира, якщо останній включений до реєстру осіб, визнаних судом винними у вчиненні правопорушень на борту повітряного судна протягом останніх п’яти років.
Крім того, члени екіпажу літака на підставі розпорядження командира наділяються правом застосовувати “всі необхідні заходи примусу щодо осіб, які своїми діями порушують громадський порядок”, створюють “безпосередню загрозу безпеці польоту повітряного судна” і відмовляються підкоритися розпорядженням командира екіпажу, йдеться в тексті законопроекту.
Проблема бешкетів в літаках все частіше привертає до себе увагу громадськості. Так, 14 грудня 2012 відомий російський боєць Олександр Ємельяненко летів на місцевий турнір зі змішаних єдиноборств. По дорозі під час польоту Ємельяненко приставав до пасажирів, провокував їх на бійку, не реагував на зауваження бортпровідників, вимагав спиртного, курив і нецензурно висловлювався. А місяць тому, 11 січня, бізнесмен Сергій Кабальє в нетверезому стані побив стюарда, одного з пасажирів і спробував захопити літак, щоб викрасти його. Кабалову пред’явили звинувачення за кримінальними статтями “Замах на викрадення повітряного судна” і “Умисне заподіяння легкої шкоди здоров’ю”, а Ємельяненко оштрафували на 700 рублів (21 долар).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас