Скажені гроші: Verizon і Vodafone уклали угоду на $ 130 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скажені гроші: Verizon і Vodafone уклали угоду на $ 130 млрд

Фондовий ринок
1197
Американська Verizon Communications оголосила 2 вересня про купівлю у британського партнера Vodafone 45 відсотків акцій спільного підприємства Verizon Wireless загальною вартістю в 130 мільярдів доларів.
Раніше операція була схвалена на засіданні британської телекомунікаційної корпорації Vodafone, яке відбулося в неділю, 1 вересня. Як відзначає Reuters, угода стала третьою за величиною після поглинання Vodafone німецького концерну Mannesmann AG в 1999 році вартістю в 203 мільярда доларів і придбання у 2000 році Time Warner, яке обійшлося AOL в 181 мільярд доларів.
Після оголошення про купівлю акцій міжнародні рейтингові агентства Moody’s і S&P знизили рейтинг Verizon Communications на один ступінь. У той же час на хвилі публікацій про майбутню угоду акції Vodafone подорожчали 2 вересня на 4 відсотки.
Американська компанія намагалася викупити частку Vodafone в Verizon Wireless, щоб стати його єдиним власником, протягом декількох років, проте компанії не могли домовитися про ціну активу. Американські ЗМІ повідомляли раніше, що угода може обійтися Verizon в 100 мільярдів доларів.
Verizon Wireless є одним з найбільших стільникових операторів в США, його клієнтська база становить близько 145 мільйонів чоловік.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас