Експерт: Надбавки київським вчителям і медикам можуть бути визнані нелегітимними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Надбавки київським вчителям і медикам можуть бути визнані нелегітимними

Казна та Політика
345
Рішення депутатів Київради, прийняті під час “соціальної” сесії 19 серпня, будуть визнані нелегітимними у разі, якщо суди 3 вересня задовольнять позови опозиційних політиків. Це стосується, крім іншого, рішень про виділення коштів на надбавки працівникам бюджетної сфери столиці: вчителям, лікарям. А також на проектування лінії метро на Троєщину і Теремки-2, на добудову станції метро “Теремки”. Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу “Перспектива” Євген Черненко.
“Якщо окружний адміністративний суд вирішить, що пленарне засідання відбулося з порушеннями, що при його скликанні були порушення, що воно було нелегітимним, то, отже, можна говорити, що і рішення, прийняті на цьому засіданні, нелегітимні. Таке рішення суду може мати гнітючі наслідки для Києва і для киян, в інтересах яких на цьому засіданні приймалися рішення. Виділення грошей на надбавки вчителям, лікарям, на метро і реконструкцію вулиць, по суті, буде вважатися незаконним”, – зазначив Черненко.
При цьому він уточнив, що рішення окружного суду не стосуватиметься легітимності Київради та її наступних сесій, оскільки такі питання в позові не стоять, мова йде про конкретне засідання 19 серпня.
“Наскільки я розумію, опозиція в позові до окружного адміністративного суду не ставить під сумнів легітимність самої Київради. Йдеться про процедурні порушення, які, на думку позивачів, мали місце при скликанні засідання 19 серпня. Тому, якщо позов буде задоволений, він буде стосуватися виключно цього засідання, прийнятих на ньому рішень і людей, на користь яких ці рішення були прийняті. Надалі Київрада зможе продовжити роботу на законних підставах”, – зазначив експерт. “Що стосується апеляції, то тут ситуація складніша. У разі її задоволення з’являться підстави вважати подальшу роботу Київради нелегітимною”, – зазначив експерт.
Нагадаємо, що, за інформацією ЗМІ, 3 вересня Київський апеляційний суд розгляне апеляцію на рішення окружного адміністративного суду від 9 серпня, яким було підтверджено законність роботи чинної Київради доти, поки будуть проведені чергові вибори до столичної міськради і новий депутатський корпус приступить до виконання своїх повноважень. У свою чергу, окружний суд розгляне позов народних депутатів від “Батьківщини” Юрія Одарченка та Олександра Чорноволенка до Галини Гереги про визнання незаконним та скасування розпорядження Гереги про призначення сесійного засідання 19 серпня.
Як повідомлялося, у цей день Київрада прийняла ряд соціальних і господарських рішень. Зокрема, депутати прийняли рішення про виділення коштів на муніципальні надбавки бюджетникам – вчителям, лікарям, соціальним працівникам. Також місто виділило гроші безробітним киянам, які брали участь у громадських роботах, на виконання проектних робіт з будівництва метро на Теремки-2 і на Троєщину, роботи з реконструкції Поштової площі та ряду вулиць, на придбання снігоприбиральної техніки, на роботи на магістральних каналізаційних колекторах і т. д.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас