Дружбі кінець: Білорусь оголосила в розшук відомого російського мільярдера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дружбі кінець: Білорусь оголосила в розшук відомого російського мільярдера

Кримінал
5900
Слідчий комітет Білорусі оголосив у розшук співвласника “Уралкалія” Сулеймана Керімова, одного з чільних олігархів Росії.
Він звинувачується в організації зловживання владою і службовими повноваженнями (стаття 424 Кримінального кодексу Республіки Білорусь), пише БЕЛТА з посиланням на прес-службу СК Білорусі. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
Винесені постанови про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і оголошення його в розшук, в тому числі по лінії Інтерполу.
Сулейман Керімов займає 20 місце в рейтингу найбагатших росіян за версією Forbes. Йому належать великі частки в компанії “Уралкалий”, золотовидобувачі Polyus Gold, банку ВТБ, девелоперській компанії ПІК. Володіє футбольним клубом “Анжі”.
Білоруські слідчі вважають, що Керімов разом з раніше затриманим у Мінську гендиректором “Уралкалія” Владиславом Баумгертнером та іншими обвинуваченими вчинили дії, які можуть класифікуватися як злочини і в Росії. Інформація про них буде передана Генеральній прокуратурі РФ.
Крім того, в Мінську заявили про готовність зайнятися інформацією про зв’язки Керімова зі злочинними угрупованнями на Кавказі.
Нагадаємо, суть претензій Білорусі до “Уралкалія” і його посадових осіб полягає у відмові від співпраці з білоруською “Белкалій” в рамках спільного трейдера ЗАТ “Білоруська калійна компанія”, через якого вони продавали майже всю продукцію з 2005 року, займаючи разом більше 40% світового ринку калію. За версією слідства, відмова “Уралкалія” була заздалегідь спланованою і була частиною злочинної стратегії, що заподіяла шкоду “Белкалію”. Росіяни виправдовуються тим, що президент РБ Олександр Лукашенко ще наприкінці грудня дозволив “Белкалію” самому торгувати в обхід БКК.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас