Україна заборонила ввезення м'яса та м'ясопродуктів з Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заборонила ввезення м'яса та м'ясопродуктів з Білорусі

Казна та Політика
1268
Чернігівська і Житомирська митниці заборонили ввезення з території Білорусі м’яса і субпродуктів тварин через ризик поширення збудників африканської чуми свиней. Про це йдеться в повідомленні Державного митного комітету Республіки Білорусь.
“З метою інформування громадян, що перетинають білорусько-український кордон, Чернігівська та Житомирська митниці України повідомили митним органам Республіки Білорусь про введення заборони на ввезення на територію України товарів, що підлягають ветеринарно-санітарному контролю та можуть переносити збудників африканської чуми свиней”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, під заборону потрапили живі свині та інші живі тварини, м’ясо свинини та харчові субпродукти великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, ослів, мулів, сало, свинячий жир (включаючи лярд) і жир свійської птиці, ковбаси та інші вироби з м’яса, білкові концентрати і т.д.
При цьому молоко, вершки, йогурти, масло, сир, яйця і мед і далі зможуть перетинати кордон з Україною.
Як повідомляло агентство, у Міністерстві аграрної політики і продовольства України заявили, що в Україні максимально посилять заходи на кордоні з Росією і Білоруссю, щоб не допустити занесення збудника африканської чуми свиней. Для цього питання з попередження попадання АЧС на територію України розглянуть на засіданнях РНБО і Кабінету міністрів. Крім того, до вирішення цього питання привернуть представників ряду міністерств, відомств, а також обласних і районних державних адміністрацій.
“На сьогодні питання про можливість занесення збудника АЧС на територію України стало особливо гостро. Так, в Росії за 7 років збитки через виявлення АЧС склали 30 млрд рублів. Крім того, цього літа зафіксовані спалахи в Білорусі. Тому ми повинні подвоїти зусилля для захисту території України від цього захворювання. Адже на сьогодні в Україні міститься близько 4,4 мільйона голів свиней. і потрібно розуміти, якими можуть бути збитки від хвороби”, – зазначив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас