Менеджери HTC "зливали" секрети конкурентам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Менеджери HTC "зливали" секрети конкурентам

Світ
912
Акції виробника смартфонів HTC впали на 5,75%, після того як стало відомо, що тайванська поліція заарештувала трьох топ-менеджерів компанії. Їх звинувачують у шпигунстві і передачі секретної інформації конкурентам.
За словами обвинувачення, віце-президент дизайн-підрозділу HTC у змові з директором з досліджень та розвитку і старшим менеджером по дизайну та інновацій передавав конкурентам ключову інформацію про розробки. У справі також фігурує інформація про деякі комісійні збори, на яких менеджерам вдалося заробити $ 334 тис.
Підозрювані були арештовані в п’ятницю, але шум на ринку піднявся після відкриття торгів у понеділок. Цікаво, що скарга на високопоставлених співробітників надійшла минулого місяця від самої HTC. За інформацією місцевих ЗМІ, зловмисники збиралися використовувати вкрадену технологію для створення нового бізнесу, який повинен був розробляти дизайн для мобільників.
Потенційними клієнтами такого підприємства повинні були стати китайські розробники гаджетів, що наштовхує на певні думки про те, з ким змовилися “підприємці” з HTC.
Представники компанії не коментують ситуацію, але стверджують, що на її роботі арешт і судовий розгляд ніяк не позначаться.
Однак фондові майданчики налаштовані скептично: новина про затримання менеджерів додалася до повідомлень про добровільну відмову від своїх посад ще низки ключових фігур і посилила негативне враження від слабких фінансових результатів HTC. Акції компанії торгуються біля мінімальної позначки за 8 років, а її частка на ринку за п’ять років скоротилася з 25% до менш ніж 5%. За підсумками II кварталу чистий прибуток HTC звалилася на 83% р/р до 1,25 млрд нових тайваньських доларів, а виручка скоротилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас