В Україні почав діяти утилізаційний збір на автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почав діяти утилізаційний збір на автомобілі

Казна та Політика
4650
З 1 вересня закон про утилізаційний збір набув чинності в Україні. Як зазначається в законі, збір вилучатиметься не з усіх автомобілів.
Нагадаємо, що 4 липня депутати Верховної Ради прийняли законопроект Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів і Про внесення змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Закон був підписаний Президентом ще місяць тому.
Прийняття даного положення означає, що з цього часу сума виплати утилізаційного збору за нову легкову машину складе приблизно 4,73-30,2 тис. грн. У теж час, за старий автомобіль потрібно буде заплатити 9,46-60,5 тис. грн. Сума визначається залежно від об’єму двигуна.
Також повідомляється, що збори для інших видів не вживаних транспортних засобів буде коливатися між 8,8-14,74 тис. грн, а вживаних – 17,6-29,4 тис. грн залежно від їх маси.
Спочатку очікувалося, що закон повністю вступить в силу з сьогоднішнього дня, але збір почнуть стягнути лише після узгодження Кабміном вже існуючих законів з нововведеннями. На це у них є термін у три місяці.
Варто відзначити, що закон передбачає особливі умови для українських автовиробників з повним циклом виробництв. Ті з компаній, які беруть на себе турботи по утилізації звільняються від оподаткування збором. Серед легкових авто цим критеріям відповідають Запорізький автозавод Богдан, Єврокар і Кременчуцький автоскладальний завод.
Як повідомлялося 27 серпня, в Брюсселі висловили стурбованість нещодавно прийнятим Україною законом про утилізаційний збір на автомобілі.
Нагадаємо, що 14 серпня Міністерство екології та природних ресурсів України запропонувало скасувати коригуючі коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас