Windows 8 обігнала за популярністю Vista, але безнадійно відстає від Windows 7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows 8 обігнала за популярністю Vista, але безнадійно відстає від Windows 7

Технології&Авто
660
Windows 8 обігнала Windows Vista. Звучить не дуже захоплююче, але мова йде не про те, наскільки популярна кожна з ОС на даний момент. Набагато цікавіший підхід аналітиків Net Applications, які зіставили швидкість поширення двох продуктів Microsoft протягом 10 місяців після релізу.
Виявилося, що Windows 8 (якщо враховувати і її останню предрелізну версію – 8.1) стартову пряму пройшла швидше, ніж аналог з докризового минулого. До речі, слово “докризова” стосовно до операційних систем означає відразу дві речі, адже за останні п’ять років окрім кризи фінансової розгорілася і криза на ринку персональних комп’ютерів.
Отже, через десять місяців після запуску в січні 2007 р. Windows Vista була встановлена ​​на 7,3% комп’ютерів. При цьому, Windows 8, якій вдалося всього за місяць збільшити частку на 2,5%, тепер, через 10 місяців після того, як з’явилася на полицях магазинів, контролює 8,4% ринку.
Статистика не по США, а по світу, і, до речі, саме в часи Vista експерти Net Applications навчилися рахувати її з задовільною точністю, додавши в розрахунки важливу для продажів чого завгодно державу – КНР. В останні роки джерелами інформації для компанії є 40 тис. інтернет-сайтів, що передають дані від унікальних відвідувачів.
Незважаючи на те, що Windows 8 вдалося перемогти Windows Vista, відрив від набагато успішнішого продукту, Windows 7, залишається лякаючим: через 10 місяців після релізу в жовтні 2009 р. дана ОС довела свою частку до 17,3%. Це більш ніж у два рази перевершує результати “вісімки”. Але варто повернутися до теми зовнішньої кон’юнктури. Ситуація на ринку з моменту виходу Vista і Windows 7 змінилася на гірше. І той факт, що в цих умовах продукт Microsoft продається краще одного з попередників, не можна ігнорувати. А на тлі новин про запланований відхід Стіва Балмера, позитивна статистика виглядає і зовсім як промінь світла в темному царстві.
Нагадаємо, платформа Windows 8 стала доступна користувачам 26 жовтня 2012 року. Потім вийшла бета-версія ОС. Microsoft переробляє Windows 8 через невтішні результати – за перші півроку з моменту випуску ОС корпорації вдалося продати всього близько 100 млн копій.
Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп’ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового та особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Officе.
Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. – також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас