Росія дозволила реструктуризацію боргу Кіпру на 2,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія дозволила реструктуризацію боргу Кіпру на 2,5 млрд євро

Кредит&Депозит
219
Влада Росії схвалила реструктуризацію кредиту на 2,5 млрд євро для Кіпру, таке рішення було прийнято на останньому засіданні уряду країни.
Про це повідомив заступник голови Мінфіну РФ Сергій Сторчак.
“На останньому засіданні уряду прийнято позитивне рішення. Кредит починає нове життя”, – заявив він.
Згідно з новими умовами, повернення боргу буде проводитися вісьмома рівними піврічними платежами починаючи з 2016 року, а не одноразово, як передбачали раніше. “До цього продовжиться пільговий період, протягом якого вони будуть виплачувати пільгову відсоткову ставку, вже знижену до 2,5%”, – зазначив Сторчак.
Варто додати, що в 2011 році Росія надала Кіпру кредит на 2,5 млрд євро строком на 4,5 роки під 4,5% річних. РФ у відповідь на реструктуризацію кредиту Кіпру зажадає дотримання російських інтересів, зокрема, пов’язаних з роботою кіпрської “дочки” ВТБ – Російського комерційного банку (РКБ), заявив раніше міністр фінансів Антон Силуанов.
“Ми сказали, що ми теж свої заходи підтримки будемо реалізовувати з урахуванням наших інтересів. А наші інтереси, щоб наша “дочка”(РКБ) там нормально працювала. Вона не вимагає ніякої санації, ніякої фінансової підтримки. У нас зависли там гроші наших компаній. Ми хотіли, щоб ці гроші дійшли до одержувачів цих коштів”, – зазначив Силуанов.
Крім вищесказаного нагадаємо, міністри фінансів країн єврозони (Єврогрупа) на нараді, яка тривала в ніч 25 березня ухвалили рішення виділити Кіпру стабілізаційну позику на суму 10 млрд євро. Рішення про надання грошей Кіпру було схвалено 17 міністрами фінансів, що входять до Єврогрупи, і Трійкою міжнародних кредиторів.
Умовою надання кредитів стали реструктуризація і скорочення активів найбільшого банку країни – Bank of Cyprus, а також закриття другої за величиною кредитної організації острова – Cyprus Popular Bank (Laiki). Частина витрат на порятунок банків була отримана за рахунок списання частини великих вкладів.
Зазначимо, що економіка Кіпру опинилася на межі краху після вимоги Єврогрупи ввести податок на депозити. Тепер державі зі свого боку треба шукати близько 13 млрд євро.
Раніше також повідомлялося, що кіпрський парламент закликав президента звернутися до Єврокомісії з проханням про включення держави до списку найбідніших держав ЄС. Підкреслимо, що включення в перелік бідних країн дасть Нікосії можливість претендувати на надання допомоги з більшого числа фондів Євросоюзу.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас