Міноборони планує продати нерухомості на 9 млрд грн - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони планує продати нерухомості на 9 млрд грн - міністр

Казна та Політика
349
Міністерство оборони України планує протягом подальших трьох-п’яти років отримати від продажу нерухомого майна від 6 до 9 млрд грн., які будуть направлені на будівництво житла і вирішення соціальних проблем військовослужбовців, повідомив глава відомства Павло Лєбєдєв.
“Крім того, маємо надію на виділення додаткового ресурсу на будівництво житла в сумі 300 млн грн., що дасть можливість завершити будівництво і ввести в експлуатацію 1518 квартир загальною площею 100,5 тис. квадратних метрів”, — сказав він.
За словами міністра, планується продаж звільнених територій військових городків і баз, зокрема, 429 городків з близько 7,5 тис. будівель і споруд на ділянках загальною площею понад 35,9 тис. га. Крім того, ще 214 містечок будуть звільнені в процесі реформування Збройних сил України.
П.Лєбєдєв також повідомив, що кошти від реалізації на відкритих аукціонах десятків тисяч найменувань іншого надлишкового майна, включаючи понад 30 тис. одиниць озброєння і військової техніки, також будуть направлені на будівництво житла і вирішення соціальних проблем військовослужбовців.
Крім того, за словами міністра, передбачається поповнення житлового фонду і за рахунок перебудови будівель, які не використовуються в діяльності військ. “На реконструкцію цього року планує збільшення асигнувань на 100 млн грн.”, — сказав він.
В цілому, зазначив міністр, Міноборони планує до 2017 року побудувати понад 25 тис. квартир для військових, тоді як в цілому за роки незалежності побудовано майже 87,5 тис. квартир.
П.Лєбєдєв також повідомив, що для вирішення питання забезпечення військових житлом (на початок 2013 року на квартобліку в Збройних силах стояло 44,5 тис. сімей, з яких 12,4 тис., — звільнені зі служби) був проведений аудит незавершеного будівництва Міноборони з 2007 року. Проведена інвентаризація і паспортизація 168 житлових об’єктів для військових і всі вони поділені на чотири категорії, зокрема, в першу категорію попали будинки з готовністю 80-90%, які будуть добудовані за держкошт (9 об’єктів на 257 квартир).
Крім того, завершення будівництва більше двох десятків об’єктів заплановано за допомогою коштів інвесторів, а об’єкти з низьким ступенем готовності на привабливих ділянках передаватимуться приватним інвесторам з визначенням частки квартир для Міноборони.
Міністр повідомив, що в 2013 році передбачено фінансування будівництва 153 квартир для військовослужбовців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас