Юрист: як обійти обмеження готівкових розрахунків у 150 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрист: як обійти обмеження готівкових розрахунків у 150 тис. грн

Казна та Політика
15896
Громадяни, які збираються здійснити великі покупки на суму понад 150 тис. грн після 1 вересня, зможуть розплатитися готівкою, незважаючи на введене Нацбанком обмеження.
Про це повідомив адвокат юридичної компанії “Алексєєв, Боярчуков і партнери” Єгор Штокалов.
За його словами, існує багато лазівок по обходу норм НБУ, але всі вони в основному можуть здійснюватися дуже вузьким колом осіб, наближених до органів державної влади. Але й у звичайних громадян є можливість обійти обмеження.
Наприклад, платіж можна розстрочити щоденними траншами на суму не більше 150 тис. грн. “Але у цього методу є недолік – при багаторазових розрахунках готівкою збільшується ризик пограбування”, – попереджає юрист.
По-друге, є можливість передати суму частинами декільком контрагентам протягом одного дня. “Наприклад, якщо покупець бажає придбати автомобіль вартістю 300 тис. грн, який знаходиться у спільній власності, скажімо, чоловіка і дружини, він може вручити обом власникам за 150 тис. грн”, – йдеться в повідомленні юрфірми.
По-третє, можна передати право вимоги. “Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцеві, який укладає з продавцем договір купівлі-продажу на суму понад 150 тис. грн. При цьому покупець може поступитися продавцю своїм правом на борг. У підсумку покупець купує товар, а продавець отримує готівку частково від покупця і частково від боржника покупця”, – пояснює юрист.
Нагадаємо, з 1 вересня всі покупки понад 150 тис. грн потрібно буде оплачувати за безготівковим розрахунком.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас