Експерт: в Україні за кілька років кількість користувачів інтернетом зросте на 20% і зупиниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: в Україні за кілька років кількість користувачів інтернетом зросте на 20% і зупиниться

Технології&Авто
707
Впродовж наступних кількох років рівень поширення інтернету серед українців зросте ще на 15-20% і зафіксується на рівні Іспанії, Італії, однак навряд чи досягне рівня більше розвинених у цьому плані Норвегії та Швеції. Такі прогнози висловив засновник порталу про маркетинг, піар та комунікації в інтернеті Watcher.com.ua Максим Саваневський.
«В Україні рівень проникнення інтернету вищий, ніж в середньому у світі, але значно нижчий, ніж у розвинених країнах, і навіть країнах-сусідах: Польщі, Росії чи Молдові. Цей показник серед дорослого населення нині становить близько 50%, тобто кожний другий українець користується інтернетом. Хоча до цієї кількості входять навіть ті, хто хоча би раз заходив в інтернет впродовж місяця», – заявив експерт.
«Кількість українців, які користуються інтернетом, напевно, в найближчі кілька років досягне 65-70% і на цьому зупиниться. Думаю, досягнемо рівня Іспанії, Італії і навряд чи Норвегії чи Швеції, де більш технологізоване суспільство, де це – важливий елемент управління економікою і навіть політикою», – зазначив Саваневський, наводячи приклад Естонії, яка першою у світі запровадила вибори через інтернет.
Впродовж останніх п’яти років, зауважує він, в Україні суттєво зростає проникнення інтернету у малих містах, райцентрах, селах. Натомість не суттєво – у великих містах, де рівень охоплення населення інтернетом майже повний.
«Зростає в Україні і частота користування інтернетом, оскільки, як і в світі, інтернет стає дешевшим, а відповідно доступнішим. Щодня в інтернет заходить близько 11 млн українців, тоді як загальна аудиторія людей, котрі хоча би раз в місяць заходять в інтернет, становить 18-20 млн», – додав він.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас