Індійська рупія показала рекордне зростання за день за останні 27 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійська рупія показала рекордне зростання за день за останні 27 років

Валюта
728
Курс індійської рупії до долара США виріс під час торгів у четвер на 3,4%, що стало максимальним денним зростанням з 1986 року, після того, як центробанк Індії оголосив про укладення угод про валютні свопи з трьома нафтогазовими компаніями, повідомляє газета Financial Times.
“Після аналізу поточних ринкових умов Резервний банк Індії вирішив піти на угоди про свопи з трьома нафтовими компаніями, які забезпечать їх потреби в американській валюті”, – йдеться в заяві центробанку. Угоди набудуть чинності негайно і діятимуть до особливого розпорядження. “Розмір валютної інтервенції може становити від 5,5 млрд рупій до 7 млрд рупій на місяць, що позитивно вплине на спотові ринки країни”, – зазначив економіст Standerd Chartered Анубуті Сахай.
Рупія подорожчала до 66,5555 рупії/$ 1. Фондовий ринок також відреагував на урядові заходи, і національний фондовий індекс Sensex виріс на 2,25% – до 18400 пунктів до 16:00 МСК. Компанії, про які йде мова – Indian Oil, Bharat Petroleum і Hindustan Petroleum – мають значні виробничі потужності з переробки нафти, і потреба в доларах з їхнього боку складає значну частину попиту на американську валюту на індійських валютних ринках.
Незважаючи на корекцію валютного курсу, сукупність швидкого знецінення рупії в попередні дні, зростання зовнішніх загроз економіці країни та відсутності в уряду Індії послідовного плану дій з подолання кризи змусили багатьох інвесторів і аналітиків зберегти негативний прогноз щодо перспектив індійської економіки. Тим часом Банк Індонезії несподівано підвищив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту – до 7% річних. Центробанк також продовжив двосторонню угоду про свопи з Банком Японії обсягом $ 12 млрд, яка дозволяє двом країнам позичати валюту один у одного.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас