Змісту реформ освіти не знає 43% викладачів вузів - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Змісту реформ освіти не знає 43% викладачів вузів - опитування

Особисті фінанси
276
43% викладачів вузів в Україні не знають про зміст плану реформ Президента України у сфері освіти, хоча запевняють, що знають про його існування. Про це свідчать результати загальнонаціонального соціологічного опитування, оприлюдненого сьогодні на прес-конференції.
41% опитаних знають про те, що передбачається планом реформ, а 16 % опитаних ніколи не чули про такий план.
У той же час, 69 % викладачів вузів в Україні вважають головною проблемою вищої освіти в державі низький рівень зарплат. 49% опитаних однією з головних проблем називають низький рівень матеріально-технічного забезпечення, 45% – перевантаження викладачів паперовою роботою, 42% – погане управління на рівні окремих університетів, 40% – незацікавленість студентів в отриманні якісної освіти, 37% – перевантаження викладачів навчальною роботою, 22% – погане управління на рівні країни, а 15 % вважають, що проблема – в надмірній централізації управління.
Дослідження “Професійне і соціально-економічне становище викладачів” проводилося з 14 квітня по 19 червня 2013. Опитування проходили в 56 вузах в 21 області України, АР Крим та Києві. Всього було опитано 424 викладача. У той же час, адміністрації 5 вищих навчальних закладів України заборонила проводити опитування. Серед них: Державна установа “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, Київський національний університет технологій та дизайну, Чернігівський державний технологічний університет, Харківська державна зооветеринарна академія, Дипломатична академія України при МЗС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас