У 2013 році підприємства України відшкодували понад 800 млн грн заборгованості по зарплаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2013 році підприємства України відшкодували понад 800 млн грн заборгованості по зарплаті

Особисті фінанси
170
Підприємства України за сім місяців відшкодували майже 804,7 млн грн заборгованості по зарплаті робітникам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства доходів і зборів України.
“За сім місяців поточного року наймані працівники отримали 804,7 млн грн заборгованості по зарплаті”, – йдеться в повідомленні.
За даними Міндоходів, після виплати заборгованості до бюджету надійшло 171,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб.
Крім того, на засіданнях спеціальних комісій за участю працівників Міндоходів та органів місцевої влади, більш 47,8 тис. суб’єктів господарювання погодилися підвищити зарплату своїм працівникам.
У Міндоходів повідомляють, що в результаті цього бюджет отримав додатково 85,5 млн грн.
У свою чергу, в прес-службі відомства зазначили, що багато платників податків саме через низький рівень заробітної плати не можуть претендувати на автоматичне відшкодування податку на додану вартість.
“Відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата повинна перевищувати мінімальний рівень не менш ніж в 2,5 рази. Однак, для більшості платників цей пункт нездоланний”, – зазначили в Міндоходів.
Нагадаємо, що за результатами опрацювання декларацій за червень 2013 цим критерієм не відповідали майже 1,4 тис. платників з 1,8 тис., що подали заявки на відшкодування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас