Міліція встановила місцезнаходження втікача-ректора Мельника - МВД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція встановила місцезнаходження втікача-ректора Мельника - МВД

Кримінал
1787
Правоохоронці встановили місцезнаходження колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, готуються до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни, повідомив журналістам міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко у вівторок.
“Місцезнаходження пана Мельника встановлено. Зараз проходить відповідна процедура для подальшої його екстрадиції на територію України”, – сказав міністр.
При цьому глава МВС не уточнив, в якій країні планується затримання П.Мельника.
Він нагадав, що екс-ректор був оголошений в міжнародний розшук.
“Наші колеги займаються його затриманням, тому я зараз завчасно, перш ніж він буде затриманий, не буду говорити, де він знаходиться”, – пояснив міністр.
Як повідомлялося, П.Мельник був затриманий 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. грн і 80 тис. грн за вступ їх родичів у вуз.
Печерський райсуд Києва 1 серпня обрав для П.Мельника запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. Йому заборонено залишати місце проживання, за винятком ситуацій, коли знадобиться медичний огляд або лікування.
На екс-ректора 7 серпня наділи електронний браслет.
П.Мельник став першою високопоставленою особою і першим арештантом в Київській області, щодо якої було застосовано такий спецзасіб.
Тим часом 9 серпня стало відомо, що П.Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.
У ЗМІ 16 серпня з’явилися інформація, що екс-ректора затримали білоруські прикордонники та передали його українським колегам. В українському прикордонному відомстві цю інформацію спростували.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас