Відповідь РФ: повернення продукції Roshen до Росії може затягнутися на роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідь РФ: повернення продукції Roshen до Росії може затягнутися на роки

Аграрний ринок
1059
Повернення кондитерської продукції української компанії Roshen на російський ринок може серйозно затягнутися, заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.
“За минулий тиждень ми так і не отримали жодних пропозицій від української сторони в рамках реалізації наших домовленостей, що стосуються механізму повернення продукції. Учора від української сторони мені був представлений багатосторінковий фоліант англійською мовою, який не має нічого спільного з форматом домовленостей”, – сказав він .
За його словами, цей документ українська сторона представила через міністерство економічного розвитку.
“Це дає мені підстави вважати, що українська сторона сприймає це технічне питання як політичний і діє в цій логіці”, – зазначив Онищенко.
“При такому розвитку і при такій оцінці подій мені видається, що наше просування з даного питання йде на кілька років у майбутнє”, – сказав Онищенко.
У середині серпня на переговорах у Москві Г.Онищенком з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції Roshen до Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії.
Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.
Точні терміни повернення на ринок РФ цукерок Roshen не визначені, заявив Онищенко “Інтерфаксу” раніше. “Ми будемо називати терміни, коли будуть вирішені базові питання: коли будуть акредитовані українські лабораторії та відбудеться повна інспекція заводів-виробників”, – заявив Онищенко.
У липні санітарна служба заборонила постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька область), Кременчуцьку (Полтавська область) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька область), а також Липецьку фабрику “Рошен” (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).
Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік. Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас