Спецмита на іномарки знімуться одразу після підписання Угоди про асоціацію з ЄС - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецмита на іномарки знімуться одразу після підписання Угоди про асоціацію з ЄС - МЗС

Казна та Політика
1965
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що в разі підписання Україною Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом рішення про введення спецмита на імпортні автомобілі буде скасовано автоматично.
“Ми вважаємо, що такі заходи мають тимчасовий характер, а в разі, якщо Україна підпише Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, то такі заходи фактично будуть зніматися автоматично”, – сказав глава МЗС України на брифінгу в Києві в понеділок після переговорів зі своїм японським колегою Фуміо Кісіда.
У свою чергу глава МЗС Японії поінформував, що його країна стурбована введенням спецмит на авто і сподівається на перегляд Києвом цього рішення.
Україна з 14 квітня ввела спеціальні мита на імпорт в країну нових легкових автомобілів об’ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см – 12,95% незалежно від країни походження та експорту.
Про свою заклопотаності таким рішенням, прийнятим без консультацій із зацікавленими країнами, заявили також ЄС, США, Росія і Південна Корея.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас