Казахстан не буде обмежувати ввезення продукції Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан не буде обмежувати ввезення продукції Roshen

Аграрний ринок
174
Комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров’я Казахстану не виявив фактів порушення якості продукції української компанії Roshen, повідомив заступник голови комітету Нуркен Садвокасов.
“Дослідження цукерок кондитерської корпорації Roshen завершилося (…). Досліджені зразки за показниками відповідають встановленим гігієнічним нормативам. Бензапірен не знайдено. У зв’язку з тим, що продукції, що не відповідає гігієнічним нормативам, не виявлено, підстав для введення заходів щодо обмеження ввезення продукції Roshen на територію Казахстану немає”, – уточнив Н.Садвакасов.
Акредитованими лабораторіями досліджено 101 вид цукерок виробництва Roshen (Київська, Маріупольська, Вінницька (Україна), Ліпіцкая (Росія) кондитерські фабрики). Продукція досліджена на вміст важких металів (свинець, кадмій, ртуть), афлотоксину. Крім того, цукерки досліджені на вміст бензапирена.
Як повідомлялося, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з невідповідною якістю. Пізніше Росспоживнагляд офіційно попросив Казахстан заборонити імпорт кондитерської продукції Roshen.
Корпорація Roshen включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) І дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику “Рошен” ( РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).
Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік. Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас