Курченко отримав $ 100 млн кредиту для Одеського НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курченко отримав $ 100 млн кредиту для Одеського НПЗ

Фондовий ринок
1133
Кіпрська компанія Phonrun Operation Limited надала Одеському нафтопереробному заводу, підконтрольному Східно-Європейській паливно-енергетичній компанії (ВЕТЕК) бізнесмена Сергія Курченко, кредит на суму 100 млн дол для поповнення оборотних коштів.
Про це йдеться в повідомленні Одеського НПЗ в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Згідно з повідомленням, перший транш у розмірі 500 тис. дол завод отримав 22 серпня 2013. Кредит наданий терміном на 10 років під 1,5% річних.
Як повідомлялося, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, Одеський НПЗ в 4-му кварталі 2013 року може вийти на повну потужність після трирічного простою.
У липні 2013 року кіпрська компанія Empson, що входить до групи ВЕТЕК, сконцентрувала 99,6% акцій Одеського нафтопереробного заводу.
ВЕТЕК раніше вела свою діяльність під брендом «Група компаній «Газ України». Напередодні заяви про купівлю Одеського НПЗ група компаній «Газ України», що є одним з великих гравців на ринку зрідженого газу України, заявила про консолідацію своїх активів під новим брендом «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» (ВЕТЕК).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас