Російські олігархи масово скуповують будинку на баварському курорті Гарміш-Партенкірхен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські олігархи масово скуповують будинку на баварському курорті Гарміш-Партенкірхен

Нерухомість
766
Поруч з найвищою точкою Німеччини, горою Цугшпітце, знаходиться знаменитий баварський гірськолижний курорт Гарміш-Партенкірхен. Роман Абрамович купив там шикарну віллу. Згідно з непідтвердженою інформацією, попереднім власником особняка була Тетяна Юмашева, дочка першого російського президента Бориса Єльцина.
“Росіян як на цьому курорті, так і у всій Баварії, чимало. Інтерес росіян до Гарміш-Партенкірхені зростає. З початку 2012 року спостерігається збільшення числа російських покупців курортних будинків у підніжжя гори Цугшпітце”, – каже німецький ріелтор Ральф Шатто.
“Нещодавно один заможний росіянин придбав будинок вартістю 10 млн євро на березі озера Тенгернзее. За неофіційною інформацією, новим господарем цієї розкішної вілли, побудованої в 1936 році за наказом офіцера СС Карла Вольфа, є підприємець Алішер Усманов. У останнього лідера Радянського Союзу – Михайла Горбачова – також є власність на баварському курорті”, – розповідає експерт порталу Tranio.Ru Юлія Кожевнікова.
Поки місцеві жителі задоволені приходом російських олігархів, тому що вважають, що Гарміш-Партенкірхен може повторити долю австрійського гірськолижного курорту Кітцбюель, де ціни на нерухомість різко зросли після того, як дружина колишнього мера Москви Юрія Лужкова Олена Батуріна купила там будинок.
“Клієнти віддають перевагу володіння в південній Баварії, – говорить голова Інституту маркетингових досліджень при Асоціації нерухомості в Німеччині Штефан Кіпес. Починаючи з середини 2012 року, кількість угод з нерухомістю зросла на 6,3%, а загальний обсяг продажів склав 35,78 млн євро. На думку аналітиків, це свідчить про найвище зростання за останні 20 років.
“В цілому нерухомість в Баварії не дуже цікава для інвестицій. Однак, якщо в якомусь місці її починають скуповувати олігархи, мова йде про сусідів, а не про місцевість. Візьміть ділянку в пустелі, скажіть, що тут купив Абрамович, туди почнуть люди підтягуватися, щоб дружити з ним і пити пиво, і вирішувати питання”, – пояснює керуючий інвестиціями в нерухомість, засновник порталу indriksons.ru Ігор Індріксон.
За його словами, коли в Фінляндії десять років тому росіяни стали купувати ділянки з будинками за 50-70 тисяч євро, і “кучкуватися”, ціни виросли в декілька разів – до 300-500 тисяч євро. “У Фінляндії таке підняття цін місцевому населенню не подобається”, – зазначає Індріксон.
Тренд на зростання цін в Баварії тільки почався, і реальна ціна особняків поки близько 10 млн євро. “Такі ціни виглядають щадно на тлі цін на елітні особняки в тій же Англії”, – резюмує він.
Як розповіла Юлія Овчиннікова, директор департаменту з закордонної нерухомості IntermarkSavills, їх клієнти набагато частіше підбирають комерційну нерухомість у Німеччині, ніж житлову. “У тому ж готельному бізнесі можна підібрати об’єкт з прибутковістю 6-7%, що для стабільного ринку вважається хорошою інвестицією”. Масового попиту на житлові об’єкти в Баварії в їх агентстві поки не помітили.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас