Міносвіти: грошей на президентські стипендії немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти: грошей на президентські стипендії немає

Казна та Політика
521
Студент-переможець міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка не може отримати стипендію Президента України, оскільки в бюджеті не передбачено на це коштів
Як повідомили у відомстві, Міністерство не отримувало відповідних коштів з державного бюджету для здійснення таких платежів.
«Виплата стипендій Президента України повинна здійснюватися за рахунок визначених у Державному бюджеті України видатків на ці цілі. Однак такі бюджетні призначення були відсутні», – йдеться в повідомленні.
З метою вдосконалення процедури виплати стипендій Президента України, Міністерство розробило проект внесення змін до відповідних нормативно-правових актів.
Зазначені зміни передбачають, що стипендії за рахунок коштів державного бюджету будуть перераховуватися на банківські картки безпосередньо переможцям.
«Це дозволить безперешкодно виконати вимоги Указу Президента з нагородження переможців конкурсу і не залишити їх без стипендії навіть у разі зміни стипендіатом навчального закладу, працевлаштування, зарахування до лав Української Армії, приватного навчального закладу, закінчення навчального закладу», – наголошується в повідомленні
Цього року для остаточного розрахунку з переможцями I і II конкурсів, а також для безперебійної виплати стипендій переможцям III конкурсу, Міністерство виступило з ініціативою про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» в частині збільшення асигнувань на 500 тис. гривень.
«Ці зміни 24 липня поточного року були схвалені урядом і подані до Верховної Ради України», – зазначають у Міносвіти.
Як повідомлялось, студент-переможець міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка вже рік не може отримати стипендію Президента України.
Згідно з наказом Міносвіти про призначення Президентської премії Олександр Топорівський повинен отримувати по 1 тис. грн. на місяць ще з минулого вересня.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас