Передумов для суттєвого падіння ставок на покупку нових авто немає - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Передумов для суттєвого падіння ставок на покупку нових авто немає - експерт

Кредит&Депозит
788
Ефективна ставка за кредитами на придбання нового авто в гривні “Індекс КредитМаркет автомобільний” виріс до 44,07% річних станом на 25 липня 2013 року. Раніше, за даними на 11 червня, індекс становив 44,03%, повідомили в компанії.
“Три банки, які входять в індексний кошик “Індексу КредитМаркет автомобільний”, – Укрсоцбанк, Приватбанк і Правекс Банк – незначно збільшили річні ставки за автокредитами. Російський Стандарт припинив видачу автокредитів. Водночас, Кредобанк дещо знизив номінальну ставку, а Правекс Банк обнулив разову комісію за видачу кредиту”, – коментує показники директор з продажів “КредитМаркет” Денис Раковський.
За його словами, з 9 квітня і до кінця травня 2013 року “Індекс КредитМаркет автомобільний” дорівнював 42,58% – це був мінімум за період з серпня 2012 року. Однак наприкінці травня індекс виріс до 42,86%. А на початку червня повернувся до березневого рівня – 44,03%.
“Банки тестують ринок, намацуючи оптимальну вартість автокредитів в умовах зниження попиту на автомобілі і стабільно високої ціни ресурсів. Уповільнення динамік і падіння кредитних ставок наприкінці весни, яке змінилося періодом стабілізації з подальшим незначним зростанням річних ставок у липні, в окремо взятих гравців, пов’язані з зменшенням попиту, викликаного введенням мит на іномарки, а також зниженням ділової активності у період відпусток”, – зазначив директор з продажів “КредитМаркет”.
При цьому він зазначив, що в разі зниження депозитних ставок можна розраховувати на зниження по автокредитах у межах не більше 1-1,5% річних. Разом з тим, передумов для істотного падіння ставок на покупку нових авто немає.
У компанії не прогнозують істотної зміни “Індексу КредитМаркет автомобільного” протягом серпня. До початку осені очікується стабілізація рівня ставок і їх наступне сезонне зростання.
“Індекс КредитМаркет” – група українських індикаторів, що відображають середню ефективну ставку за різними видами кредитів для фізичних осіб. Індекси розраховуються раз на два тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас