Експерт: відключати тепло взимку українцям не будуть, а от обмежити до 18 градусів можуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: відключати тепло взимку українцям не будуть, а от обмежити до 18 градусів можуть

Казна та Політика
1063
Є ймовірність обмеження подачі тепла в будинки в нинішньому опалювальному сезоні через борги теплокомуненерго за газ перед “Нафтогазом України”.
Сформована ситуація з боргами теплокомуненерго перед «Нафтогазом України» може призвести до обмеження подачі тепла звичайним споживачам.
Про це заявив експерт енергетичного ринку Валентин Землянський.
«Не варто говорити про відключення тепла, це навіть технологічно складно зробити, оскільки є межа, до якої можна знизити постачання газу. Однак сценарій обмеження теплопостачання можливий, якщо ситуація не буде стабілізована», – сказав експерт.
Він нагадав, що подібні заходи були задіяні в Києві в попередньому опалювальному сезоні, коли через заборгованість «Київенерго» перед «Нафтогазом України» була обмежена подача газу на ТЕЦ-6, в результаті чого на кілька днів залишилися без гарячого водопостачання мешканці кількох районів столиці.
На думку експерта, для уникнення такого сценарію необхідно вирішити ситуацію з розрахунками за газ з місцевих бюджетів, адже споживачі на місцях платять справно.
Землянський зазначив, що пошук шляхів впливу на місцеву владу в ситуації, що склалася – це компетенція Кабміну, і це питання стоїть на порядку денному.
Нагадаємо, станом на 10 серпня підприємства комунальної теплоенергетики заборгували “Нафтогазу України” понад 17,4 млрд грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас