Розкол в ПР: регіонал запропонував парламенту скасувати євроінтеграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкол в ПР: регіонал запропонував парламенту скасувати євроінтеграцію

Казна та Політика
8379
У Верховній Раді сьогодні зареєстровано законопроект, що пропонує відмовитися від євроінтеграційних прагнень України.
Автором законопроекту, яким скасовуються положення Законів України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України», є “регіонал” Вадим Колесніченко.
Зокрема законопроектом пропонується скасувати норми зазначених вище законів, виключити слова «набуття членства в Європейському Союзі»; скасувати Указ Президента України «Про затвердження Стратегії інтеграції України до Європейського Союзу»; деякі «євроінтеграційні» розпорядження Кабміну.
Сам Колесніченко запевняє, що половина українців прагнуть до ЄС, а друга половина – в МС: «За даними різних соціологічних опитувань в українському суспільстві відсутня об’єднуюча, або хоча б домінуюча, позиція щодо вектора зовнішньополітичного курсу держави: приєднання до Митного Союзу Євразійського економічного співтовариства або до Європейського Союзу. Думка українського народу з цього питання розділилися приблизно у співвідношенні 50/50, найчастіше, навіть з перевагою у бік приєднання до Митного Союзу”.
Нагадаємо, раніше народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов заявив, що шість пунктів угоди про асоціацію з Євросоюзом суперечать Конституції України.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас