У найближчі 8 років попит на IТ-фахівців зростатиме - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найближчі 8 років попит на IТ-фахівців зростатиме - експерт

Особисті фінанси
916
Серед професій, на які зростатиме попит у короткостроковій і довгостроковій перспективі, експерти з Асоціації професіоналів з управління персоналом виділили фахівців з IТ.
Зокрема, в короткому прогнозі на найближчі 6-9 місяців, три сектори очікують позитивні зрушення.
“Позитивні зрушення в зайнятості за цей період ми очікуємо в IТ-секторі, медіа та агросекторі. Що стосується торгівлі, послуг та енергетики, фармації – нічого не зміниться і все буде стабільно”, – повідомив голова комітету сертифікації Асоціації професіоналів з управління персоналом HRFORUM Дмитро Козлов.
Він також зазначив, що з негативними тенденціями можуть зіткнутися підприємства, які співпрацюють з Митним союзом, у світлі нещодавніх подій.
Щодо зростання попиту на IТ спеціальності, то в довгострокових прогнозах на 5-8 років, цей попит зросте критично, однак, про істотний відтік подібних фахівців з України в країни Європи говорити рано.
“Ринок IТ перегрітий, рівень зарплат в Україні приблизно відповідає європейським зарплатам, тому не варто говорити про істотний відтік IТ-фахівців з України”, – зазначив виконавчий директор Асоціації професіоналів з управління персоналом HRFORUM Андрій Ніколов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас