Стільникові оператори в США хочуть отримати право на торгівлю даними користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стільникові оператори в США хочуть отримати право на торгівлю даними користувачів

Світ
370
Найбільші телекомунікаційні компанії США, в тому числі Comcast і Verizon, виступили за зміну правил державного регулювання ринку стільникового зв’язку. Стільникові оператори хочуть отримати більше свободи у поводженні з приватною інформацією клієнтів.
На думку прихильників реформи, «старі» компанії стільникового зв’язку намагаються позбутися надмірного державного контролю, якому вони піддаються як постачальники комунальних послуг, щоб на рівних конкурувати з сучасними корпораціями інформаційних технологій, зокрема Google і Facebook. Критики, у свою чергу, впевнені, що головна мета ініціаторів змін – отримати право продавати особисті дані користувачів.
Запропоновані зміни означають, зокрема, що контролювати стільникових операторів буде не Федеральне агентство зв’язку (FCC), як зараз, а Федеральна торгова комісія (FTC). На думку експертів, на яких посилається Financial Times, FTC вже продемонструвала свою неефективність в питаннях захисту приватної інформації громадян – у тому числі, при спробах залучити до відповідальності Google і Facebook.
Інформація про ініціативу стільникових операторів, яка для втілення в життя потребує прийняття відповідного федерального закону, з’явилася на тлі обурення, викликаного витоками даних про роботу американських спецслужб. Завдяки одкровенням, з якими виступив у пресі Едвард Сноуден, що у минулому співпрацював з Агентством національної безпеки США і ЦРУ, з’ясувалося, зокрема, що Google, Facebook, Apple, Microsoft, Skype і інші компанії надавали американським властям дані про комунікації користувачів. Згадана Verizon також була в числі корпорацій, які співпрацювали з урядом у рамках програм стеження за абонентами.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас